15 Mayıs 2016 Pazar

MSI 2016 : EN İYİ 5 OYUNCUSUNU SİZLER İÇİN SEÇTİK

MSI’da grup aşaması inanılmaz çekişmeye sahne oldu. Şimdiye kadar RNG’nin domine ettiği turnuvada büyük sürprizler, ezici galibiyetler, geri dönüşler gördük ve grup aşamasının kendi rollerindeki en iyi oyuncularını seçtik ama ondan önce mansiyon ödüllerini dağıtalım:
Darshan (Counter Logic Gaming)                
CLG üst koridor oyuncusu Darshan’ın tank şampiyonları taşıyıcılar kadar iyi oynayamayacağı söyleniyordu. Fakat bu söylentileri kısa sürede bastıran tecrübeli oyuncu, metaya ne kadar hâkim olduğunu kısa sürede bize gösterdi.
SwordArT (Flash Wolves) ve Aphromoo (Counter Logic Gaming)
Takımlarının sürpriz yaparak ikinci ve üçüncü sırayı almalarındaki en büyük pay belki de bu iki destek oyuncusundaydı. Sadece koridorlarında değil, tüm haritada varlıklarını hissettiren SwordArt ve Aphromoo en iyi 5’te olma şanslarını sadece Mata’nın inanılmaz performansı sayesinde kaybettiler.
Achuu (SuperMassive eSports)
Mevsim başında gösterdiği performansını MSI’dakiyle karşılaştırıp, üstüne bir de sadece beş aydır profesyonel arenada boy gösterdiği düşünülünce, Achuu’nun kat ettiği mesafeden etkilenmemek mümkün değil. CLG maçında turnuvanın en iyi performans gösteren nişancısı Stixxay’e Vadi’yi dar eden Achuu, dakika başına 9.2 minyon ortalamasıyla MSI’daki nişancılar arasında lider olmayı da başardı.
xiahou (Royal Never Give Up)
Mevsim başında Batı topluluğu tarafından çok da tanınmayan bir oyuncu olan xiahou, önce LPL’de dikkatleri üzerine çekti, şimdi de MSI’da takımı ile harika işlere imza atıyor. Küçük Kaplan anlamına gelen adının hakkını veren oyuncu, dünyanın en iyi orta koridor oyuncularına karşı sadece ayakta kalmıyor, bir de onlara koridoru zindan ediyor. Bundan sonra xiahou’nun ismini duymaya devam edeceğimizden emin olabilirsiniz.
Sırada ise turnuvanın en iyi beş oyuncusu:

ÜST KORİDOR – LOOPER (ROYAL NEVER GIVE UP)





Turnuva boyunca çizgisini hiç bozmadan oynayan eski dünya şampiyonu Looper, bize eski günlerinden bir kesit sunuyor. 6.8 KDA ile üst koridordaki en yakın rakibine 2 puan fark atan yıldız, kaybettikleri SKT maçında bile takımının en iyi oyuncusuydu. Başlattığı savaşlarda rakip taşıyıcılara hayatı bezdirerek, kendi taşıyıcılarının rahatlıkla hasar vermesini sağladı. Looper bu performansı ile hem RNG’nin hem de turnuvanın en başarılı oyuncularından biri olarak kendini gösterdi.

ORMAN – MLXG (ROYAL NEVER GIVE UP)


mlxg, MSI’ı adeta kendi şov sahnesine çevirdi. Oynadığı 10 maçın 8’inde ilk kanda katkısı bulunan oyuncu, aynı zamanda 9.7 KDA ile turnuvanın açık ara lideri. Takım kaptanı Mata ile uyumu dikkat çeken mlxg, erken oyunda takımının en büyük silahı konumunda. Yarı final maçlarında SKT onun ilk 10 dakikadaki baskısına cevap bulamazsa, çok zor anlar yaşayacakları kesin.

ORTA KORİDOR – MAPLE (FLASH WOLVES)

Daha 18 yaşındaki bu orta koridor oyuncusu, MSI’da isminin ileride efsaneler ile birlikte anılacağını kanıtladı. Skora katkıda %79 ile tüm turnuvada, 7.1’lik KDA ile de orta koridorlar arasında lider olan Maple, turnuvanın en iyi oyuncularından biri konumunda. Flash Wolves’un başarısına öncülük eden genç yıldızın önünde bu yaşında elde edebileceği en büyük hedeflerden biri duruyor; MSI Şampiyonluğu. Rakipleri ise Counter Logic Gaming var. Bakalım Maple takımını finale ve belki de şampiyonluğa ulaştırabilecek mi?

NİŞANCI – STIXXAY (COUNTER LOGIC GAMİNG)

Öncelikle Stixxay’in performansının dengesiz olduğunu kabul edelim. Ama turnuvaya kötü başlayıp adeta bir bölüm sonu canavarı şeklinde bitiren Stixxay, ormancı ve üst koridor yasaklamalarının popüler olduğu turnuvada üzerine Caitlyn yasaklaması çekebiliyor. Takımının birçok kompozisyonunu onun üzerine kurmasını iyi değerlendiren Stixxay, 73 skor ile en yakın takipçisi Wuxx’un 21 skor önünde. Yarı finalde Flash Wolves’a karşı Stixxay’in nasıl bir performans göstereceği, Counter Logic Gaming’in başarısını doğrudan etkileyecektir.

DESTEK – MATA (ROYAL NEVER GIVE UP)

Mata… Dünya Şampiyonu… Kore Şampiyonu… Çin Şampiyonu… Dünya Şampiyonası MVP’si… Belki de League of Legends tarihinde gördüğümüz en başarılı oyunculardan biri olan Mata, başarısız geçirdiği 2015 sezonundan sonra Royal Never Give Up’ı belki de dünyanın en iyi takımı haline getirdi.
MSI’da ise adeta harikalar yaratıyor. Özellikle Alistar’ı sürekli yasaklanması gereken Mata, bir takım lideri nasıl olmalı hepimize gösteriyor. Turnuvadaki performansı ile adeta “Ben ölmedim, buradayım!” diye haykıran yıldız oyuncu, takımı RNG ile birlikte yarı finallere turnuva favorisi olarak çıkıyor.
Sizce turnuvanın en iyi oyuncuları kim? Yorumlarınızla bunu belirtin ve beraber tartışalım.

0 yorum:

Yorum Gönder


Yukarı